Olles skomakeri grundades 1981 av Olle Nilsson, som gått i lära hos Mohlins skomakeri på S:t Petri kyrkogata i Lund under 70-talet.

 

Kundkretsen kom att utökas och 5 år senare blev sonen, Bengt Nilsson, lärling hos Olle och i början av 90 talet tog Olle sitt Mästar brev och Bengt sitt Gesäll brev. 1991 tog även Bengt sitt Mästar brev.

 

Olles skomakeri ändrade sitt namn år 2000, då skomakarmästaren Olle gick i pension, till Olles skomakeri & Son för att behålla ursprungsnamnet och att nu hade Sonen tagit vid. Olles skomakeri drivs idag av andra generationen skomakarmästare Bengt Nilsson och är idag Lunds äldsta skomakeri.

 

Olles skomakeri utför alla slags skoreperationer och även ortopediska skojusteringar samt viss sadelmakeri, som innefattar; skinnväsk reperationer, blixtlås byte, viss skinn och lädertillverkning och även vissa ridsports matrial och givetvis ridstövlar. Se "Reperationer"

 

Vi har också ett väldigt stort utbud av sko-, läder- och skinnvårdsprodukter, där vi försöker hitta de bästa produkter som finns. Se "Produkter"

 

Vi är också stolta återförsäljare av Engelska randsydda Herr- och dam skor Crockett&Jones, som vi var med om att starta i Sverige för 15 år sedan. Se "Skoförsäljning"

 

I övrigt, så vill vi alltid ha nöjda kunder och gör alla reperationer så bra som det bara är möjligt, för att med stolthet och glädje kunna ge dem tillbaka i ett bättre och snyggare skick än när de lämnades in.

 

"Se på Dina skor, andra gör det"

Öppettider: Måndag - fredag 12-18 | 046-14 39 03 | Email

 

© 2020 Olles Skomakeri & Son