Några tips vid köp av nya skor.

Nya skor - dyra såväl som billiga - har tyvärr en benägenhet att ha dåliga bottnar. Sommarskor skall helst ha en lädersula, den andas, är smidig och är även en liten "garanti" för att skon är bra för övrigt. Lädersulan är dock inte speciellt slitstark, därför brukar vi rekommendera Dig att låta oss montera en tunn och slitstark gummisula på dina skor. Helst innan Du slitit hål på sulan.

 

Tvätta och Impregnera

Det gäller att ha rena skor då smutsen torkar ut Dina skor och gör dem fula. Vät skorna och tvätta dem med den lädertvål som finns att köpa och som går att använda både till skinn och mocca. Skölj av skorna och låt dem torka minst ett dygn. För att skorna sedan skall klara av vårt vinterklimat, måste Du behandla skinnet med läderfett eller skinnimpregnering. Gör du det blir skorna inte lika ömtåliga mot vägsalt och smuts, och behöver inte rengöras lika ofta.v

 

Skoglans

För att få dina tvättade och impregnerade skor blanka använder Du skokräm. Det är viktigt att skorna verkligen görs rena först för annars bakar Du bara in smutsen med skokrämen. Stryk på skokrämen och låt den torka några minuter, borsta sedan med en skoborste. (Helst en för varje färg). Borsta ganska hårt så att Du får upp lite värme - då blir det blankt!

 

Sommar- och Vinterförvaring

Skor som är rena, insmorda och uppspända med lagom stora skoblock, håller
sig i gott skick. Till stövlar finns det speciella stövelhängare som förhindrar att
Dina stövlar ligger och "skräpar" på golvet.

Öppettider: Måndag - fredag 12-18 | 046-14 39 03 | Email

 

© 2020 Olles Skomakeri & Son